Natuurlijk lichtniveau met zonlicht led chip

Natuurlijk lichtniveau met zonlicht led chip

Volgende week vindt GreenTech plaats en zal ook de GreenTech Innovation Award worden uitgereikt. Een van de genomineerden is Rofianda, dat letterlijk de zon in huis, of beter gezegd in de kas haalt.

Rofianda levert unieke armaturen met het volledige zonlichtspectrum, gecreëerd door slechts één chip. Deze chip is ontwikkeld in samenwerking met Seoul Semiconductor. Dankzij het volledige spectrum creëer je binnen een buitensituatie in de kas, zo lichtte directeur Ronald Gronsveld vanochtend toe op Paprika Tasty Radiio.

"Wat hebben we na 12 jaar LED nu eigenlijk bereikt? Dat is echt teleurstellend", zei Gronsveld op de tuinbouwzender. "Een gewas groeit niet bij alleen bij rood licht of blauw licht en ook niet alleen bij een combinatie van deze twee kleuren. Sterker nog, het heeft net zo goed groen licht nodig evenals het niet zichtbare deel van het spectrum, bestaande uit UV- en verrood. Het is dan ook echt een probleem te noemen dat juist deze laatstgenoemde delen van het spectrum slechts in beperkte mate worden uitgezonden door natriumlampen en de huidige generatie leds."

Volgens Gronsveld is echt zonlicht de oplossing. "Gewassen groeien het beste onder natuurlijk zonlicht en voelen zich onder zonlicht prettiger dan onder allerlei kleurtjes. Met meer dan 30 jaar ervaring in de plantengroei weten wij als geen ander hoe belangrijk de juiste verlichting is. Wij hebben daarom ons boerenverstand gebruikt om de juiste oplossing te bedenken." De oplossingen van Rofianda zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, zodat telers altijd over de juiste lichtniveaus beschikken. "Je kunt de lichtniveaus afstemmen op de behoeften van het gewas, in elk groeistadium, zonder ingewikkelde recepten", aldus Gronsveld.

Dankzij de speciale zonlicht led chip worden niet alleen alle golflengtes opgevangen, maar dit gebeurt nagenoeg ook in de natuurlijke verhouding. Als teler ben je hierdoor niet meer afhankelijk van de seizoenen, maar jaarrond kan hetzelfde gewas worden gekweekt. Om alle stadia van de teelt te kunnen afdekken is de verlichting eenvoudig dimbaar, zodat altijd het juiste lichtniveau kan worden ingesteld.

Luister hier het hele gesprek op Paprika Tasty Radio terug

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie