'Op gewasbescherming besparen met insectengaas'

'Op gewasbescherming besparen met insectengaas'

ACTUEEL HORTI THEMA - Beter voorkomen dan genezen: laat schadelijke insecten in de eerste plaats niet binnen, dan hoeven deze ook niet bestreden te worden. Dat is de filosofie van Holland Gaas. Insectengaas speelt dan ook een belangrijke rol in de gewasbescherming. "Het is een effectieve maatregel om schadelijke insecten buiten de kas te houden en juist nuttige insecten binnen de kas. Door de luchtramen te voorzien van een insectengaassysteem wordt de kans op een insectenuitbraak aanzienlijk verkleind. Met een flinke besparing op chemische middelen, biologie en een schone teelt als gevolg."

"Voor een teler is elke teelt weer een uitdaging om tot de perfecte plant te komen", zegt Maarten van Hagen, Sales Manager bij Holland Gaas. "De insectendruk neemt toe en er worden steeds strengere eisen gesteld aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Zo zal binnenkort bijvoorbeeld het middel Admire in Nederland verboden worden", aldus Van Hagen. "In Nederland hebben we momenteel veel last van wantsen. Deze zijn zo lastig te bestrijden, vaak is de enige mogelijkheid om ze dood te knijpen. Door insectengaas in de ramen te installeren hoeven er nauwelijks bestrijdingsmiddelen meer gebruikt te worden. Overigens worden niet alleen insecten tegengehouden. Ook vogels, bladeren en vuil van buitenaf komen de kas niet in."

Uit een nauwe samenwerking met telers, kassenbouwers en onderzoekscentra is een in eigen huis ontworpen accordeonsysteem ontstaan. "Inmiddels hebben we bijna 25 jaar ervaring met het installeren van dit unieke systeem met teruglopende lamellen", vertelt Van Hagen. "En we blijven door ontwikkelen. Belangrijk hierbij is dat we luisteren naar de wensen van de teler. Zo worden niet alleen de schadelijke insecten buiten gehouden, ook zorgt het systeem voor een minimaal lichtverlies en maximale ventilatie. Voor het ventilatieverlies dat voortkomt uit insectengaas hebben we dan weer oplossingen. Daarnaast heeft het compact opvouwbare systeem een perfecte afdichting en is het makkelijk te installeren. Schoonmaak is overigens eenvoudig, met alleen een spuitlans en water."

Dinsdag 8 juni is Holland Gaas te gast op Paprika Tasty Radio in het kader van het actuele horti thema Gewasbescherming. Luister tussen 10.00 en 11.00 uur live mee via www.paprikatastyradio.nl.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie