'Op gewasbescherming besparen met insectengaas'

07-06-2021    09:37   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Beter voorkomen dan genezen: laat schadelijke insecten in de eerste plaats niet binnen, dan hoeven deze ook niet bestreden te worden. Dat is de filosofie van Holland Gaas. Insectengaas speelt dan ook een belangrijke rol in de gewasbescherming. "Het is een effectieve maatregel om schadelijke insecten buiten de kas te houden en juist nuttige insecten binnen de kas. Door de luchtramen te voorzien van een insectengaassysteem wordt de kans op een insectenuitbraak aanzienlijk verkleind. Met een flinke besparing op chemische middelen, biologie en een schone teelt als gevolg."

"Voor een teler is elke teelt weer een uitdaging om tot de perfecte plant te komen", zegt Maarten van Hagen, Sales Manager bij Holland Gaas. "De insectendruk neemt toe en er worden steeds strengere eisen gesteld aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Zo zal binnenkort bijvoorbeeld het middel Admire in Nederland verboden worden", aldus Van Hagen. "In Nederland hebben we momenteel veel last van wantsen. Deze zijn zo lastig te bestrijden, vaak is de enige mogelijkheid om ze dood te knijpen. Door insectengaas in de ramen te installeren hoeven er nauwelijks bestrijdingsmiddelen meer gebruikt te worden. Overigens worden niet alleen insecten tegengehouden. Ook vogels, bladeren en vuil van buitenaf komen de kas niet in."

Uit een nauwe samenwerking met telers, kassenbouwers en onderzoekscentra is een in eigen huis ontworpen accordeonsysteem ontstaan. "Inmiddels hebben we bijna 25 jaar ervaring met het installeren van dit unieke systeem met teruglopende lamellen", vertelt Van Hagen. "En we blijven door ontwikkelen. Belangrijk hierbij is dat we luisteren naar de wensen van de teler. Zo worden niet alleen de schadelijke insecten buiten gehouden, ook zorgt het systeem voor een minimaal lichtverlies en maximale ventilatie. Voor het ventilatieverlies dat voortkomt uit insectengaas hebben we dan weer oplossingen. Daarnaast heeft het compact opvouwbare systeem een perfecte afdichting en is het makkelijk te installeren. Schoonmaak is overigens eenvoudig, met alleen een spuitlans en water."

Dinsdag 8 juni is Holland Gaas te gast op Paprika Tasty Radio in het kader van het actuele horti thema Gewasbescherming. Luister tussen 10.00 en 11.00 uur live mee via www.paprikatastyradio.nl.


Reacties (1)

JBSS FINANCIAL 6 days ago

Hallo Meneer / Mevrouw ,
Wij komen uit een stichting die al meer dan 27 jaar wonderen verricht voor alle Nederlanders in de financiële sector.
Dit is de Stichting = JBSS FINANCIAL

Een stichting die als doel heeft om elke persoon of bedrijf te helpen die financiering nodig heeft.
Onze financieringsaanbiedingen variëren van 5.000 euro tot 50.000.000 Euro.

Neem contact met ons op voor meer informatie en om financiering aan te vragen via onze E-mail.

E-mail : contact@jbss-financial.com

JBSS FINANCIAL : De vrijheid om flexibel te lenen en terug te betalen.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instragram: Teamspirit

Bij Van Dijk Flora zien ze een duidelijke overeenkomst tussen het eigen team en het team van Oranje:...

Next: Hygiëne in de kas

We denderen op Goedemorgen en Paprika lekker door met de actuele horti thema's. Want na afgelopen week stil te...