Oreon introduceert Oreon Grow Light Extended Voltage

12-06-2018    11:21   |    Goedemorgen

Oreon, de Nederlandse producent van hoogwaardige LED-armaturen voor de glastuinbouw presenteert deze week tijdens de GreenTech2018 (12 t/m 14 juni 2018) in Amsterdam RAI de Oreon Grow Light Extended Voltage. Dit nieuwe watergekoelde LED-armatuur kan geïnstalleerd worden op een 400V installatie in een kas.

Het nieuwe LED-armatuur met een hoger voltage maakt het mogelijk om in een bestaande 400VAC (480VAC voor Noord-Amerika) installatie ingepast te worden. Dit heeft als groot voordeel dat telers lagere installatiekosten hebben wanneer zij van HPS verlichting willen switchen naar duurzame LED verlichting. Deze nieuwe lamp is in nauwe samenwerking met driver fabrikant Mean Well tot stand gekomen.

“We werken al 10 jaar samen met Mean Well en zijn blij dat zij versneld de driver voor deze lamp hebben ontwikkeld” aldus Twan Mennink CTO van Oreon.

Verhoogde lichtoutput
Met de introductie van deze nieuwe lamp gaat ook de lichtoutput per armatuur omhoog naar 1790 uMol/s, met een onverminderd hoge efficiency. Daarmee is de Oreon Grow Light 2.2 EV een volwaardige vervanger van de 1000W HPS lamp. De lamp is leverbaar met 2 verschillende lenzen. Allereerst de speciaal ontwikkelde “batwing” breedstraler die de uniformiteit op het gewas, ook op kortere afstanden, waarborgt. Daarnaast is er ook een diepstraler beschikbaar.

Watergekoelde lampen
Alle LED-armaturen van Oreon zijn watergekoeld en zorgen voor veel efficiënt licht zonder opwarming van de kas. De waterkoeling zorgt ervoor dat telers volledige controle hebben over het klimaat in de kas en de teeltstrategie.

Door de hoge output uit een compact armatuur, zijn er minder lampen nodig en is er minder schaduw. Het gevolg is een jaar-rond kwalitatief hoogwaardigere opbrengst, tegen lagere energie kosten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Orchidee met Noorderlicht

Logico heeft een bijzondere nieuwe Phalaenopsis in het assortiment. De bloem is met fluoriserend groen en paars geverfd en draagt daarom de...