Plantarium wil telers helpen om sneller te herstellen

25-03-2020    09:41   |    Goedemorgen

Handel bevorderen in sierteeltproducten is de belangrijkste missie voor Plantarium. Nu is dat belangrijker dan ooit. Veel bedrijven verkeren in zwaar weer vanwege de ontwikkelingen rondom COVID-19. Het virus eist zijn tol, zowel in de persoonlijke als in de zakelijke sfeer. Eén ding is zeker: er komt een periode van herstel als de crisis voorbij is. Plantarium focust nu vooral op versnelling van herstel.

De beurs staat gepland op 26, 27 en 28 augustus en dat lijkt op dit moment nog steeds haalbaar. Het zou bovendien al een goed moment kunnen zijn om de verzwakte handel de impuls te geven die het dan keihard nodig heeft.

De kans bestaat dat de randvoorwaarden anders zullen zijn en de beurs een andere aanpak vergt dan oorspronkelijk gepland. De beurs is geen doel op zich, een spoedig herstel van de sierteeltsector is dat zeker wèl. Om dit te bereiken werkt Plantarium in elk geval aan verschillende scenario’s om te kunnen schakelen waar nodig en steeds optimaal voorbereid te zijn.  

De ontwikkelingen met betrekking tot het Corona-virus en effecten op de markt worden op de voet gevolgd en de plannen worden wanneer nodig bijgesteld. Eind april wordt opnieuw gekeken naar de stand van zaken en het te voeren beleid.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Pluukz helpt tulpenkwekers

Normaliter is het tulpenseizoen nu op zijn hoogtepunt. Maar door de impact van de Corona crisis is deze...