Plek 2 voor HAS Hogeschool

28-09-2017    09:56   |    KAS TuinbouwCommunicatie

HAS Hogeschool is volgens de Keuzegids Hbo 2018 net als vorig jaar uitgeroepen tot 2e beste middelgrote hogeschool van Nederland als het gaat om studenttevredenheid en onderwijskwaliteit. Deze belangrijke jaarlijkse ranking helpt studenten bij het maken van hun studiekeuze.

HAS Hogeschool heeft dit jaar een totaalscore van 73 punten en stijgt daarmee ten opzichte van vorig jaar. Toen was de totaalscore 70,5 punten. De opleidingen die meer dan 75 punten behalen, krijgen het kwaliteitszegel van topopleiding. Dit geldt bij HAS Hogeschool in Den Bosch dit jaar voor 4 van de 10 opleidingen, waarbij Toegepaste Biologie als beste uit de bus komt. De vestiging in Venlo biedt 3 opleidingen aan die alle drie boven de 75 punten scoren. 

Vestiging Den Bosch: Toegepaste Biologie: 84 punten, Voedingsmiddelentechnologie: 82 punten, Bedrijfskunde en agri-foodbusiness: 80 punten, Geo Media & Design: 80 punten. Vestiging Venlo:  Bedrijfskunde en agri-foodbusiness: 78 punten, Toegepaste Biologie: 76 punten, Food Innovation: 76 punten.

Dick Pouwels, voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool, is blij met de uitslag van de onderzoeken: “Dit resultaat is een bevestiging van dat wat studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven bij de HAS doen met elkaar bijzonder is. Wij zijn een tophogeschool: niet alleen in het opleiden van jonge mensen, maar ook in het samenwerken met voorlopers uit een sector die ertoe doet. Dit vormt de basis voor ons unieke HAS-concept waarin studenten zich het beste ontwikkelen: het mét bedrijven continu werken aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen. Daarnaast hebben we als tophogeschool een duidelijke ambitie gedefinieerd als het gaat om waardering van studenten. Met deze beoordeling zetten we weer een stap vooruit en daar zijn we blij mee.”

Studentenaantallen 2017-2018
Logisch gevolg is dat het met de studentenaantallen van HAS Hogeschool ook goed gaat. Qua instroom is de HAS Hogeschool net als de afgelopen jaren gestegen: 1226 nieuwe studenten ten opzichte van 1156 nieuwe studenten in 2016. De opleiding Toegepaste Biologie in Den Bosch is naast de best gewaardeerde ook de populairste opleiding: de instroom is dit jaar 223 ten opzichte van 187 vorig jaar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws