Klein vogeltje sloopt complete kas!

30-03-2018    08:59   |    Goedemorgen

Voorwinden Greenhouse in Canada heeft een groot probleem. En dat grote probleem is een klein vogeltje.

Voorwinden Greenhouse had flinke plannen. Ze wilden 1,6 hectare bebouwen met kas in het Blenheim Business Park in Ontario, Canada. Alleen gaan die plannen voorlopig niet door. De Ministry of Natural Resources laat weten dat er drie bedreigde diersoorten in het park voorkomen. Dus moeten de plannen voor de kas tijdelijk gepauzeerd worden.

De boosdoeners zijn de bobolink (ook wel bekend als de rijsttroepiaal, die eind 18e en begin 19e eeuw nog een plaag waren), de ongeveer 34 centimeter grote witkaakweidespreeuw en de eastern fox snake, een soort rattenslang. 

De lokale gemeenteraad heeft gestemd voor een een voorstel waarbij de gemeente het land terugkoopt van Voorwinden Greenhouse en een ander, even groot, stuk land te koop aanbiedt. Een stuk land zonder allerlei (bijna) bedreigde diersoorten. Dit gaat de gemeente zo'n 15.000 dollar kosten, maar je moet wat over hebben voor rijsttroepiaal en de witkaakweidespreeuw.

De gemeente gaat ook kijken of de bewuste diersoorten verhuisd kunnen worden naar plekken waar ze niet ongegeneerd bouwplannen verstoren.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen op PTR: Nufarm

Tjeerd Peeters, technisch adviseur tuinbouw bij Nufarm, is morgenochtend te gast op Paprika Tasty Radio....