Royal Brinkman lanceert nieuwe biospreader (video)

11-11-2019    09:43   |    Goedemorgen

Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan met de eerste serie bioverdelers heeft Royal Brinkman nu een doorontwikkeling gemaakt waarbij de doorzichtige 5 liter voorraadbunker is voorzien van een kunststof opvoerband. Deze wordt elektrisch aangestuurd en is in snelheid instelbaar, wat inhoudt dat hoe sneller het bandje draait des te meer biologisch materiaal wordt verstrooid.

"Doordat de opvoerband van beneden naar boven draait, liggen de nokken van de band altijd evenredig vol met biologisch materiaal wat inhoudt dat we altijd een gelijke verdeling in het gewas hebben, onafhankelijk of de bunker vol, half vol of leeg is. Verder blijft er geen restmateriaal over in de bunker. En door het draaien van de band blijft er 'beweging' in de voorraadbunker, waardoor verstoppingen niet meer mogelijk zijn en biologische bestrijders goed gemixt blijven."

Het materiaal wordt naar boven getransporteerd en valt daarna in een 'glijbaan' om vervolgens in het midden van de strooischijf te vallen, waarna deze de bestrijders over het gewas verdeelt. Deze strooischijf is zo ontworpen dat er nagenoeg geen doding is van de biologische bestrijders. De bunker is makkelijk te vullen door de klant en doorzichtig gemaakt zodat men goed kan zien wat de inhoud is.

In een video op LinkedIn is te zien dat de bunkers worden gemonteerd onder een spuitboom, zodat het materiaal kapbreed kan worden uitgezet. Andere opstellingen of klantspecifieke oplossingen zijn ook mogelijk, zo laat Royal Brinkman weten. "We kunnen afhankelijk van de situatie bij de klant dit model ook leveren met een blaassysteem in plaats van een strooischijf. Het voordeel van het blaassysteem is dat we een grotere werkbreedte kunnen bereiken van 8 meter. De machines zijn getest en gecertificeerd bij fabrikant Agro-Bio, onze leverancier van de biologische bestrijders zodat we zeker zijn dat onze machines de juiste kwaliteit leveren."

Bekijk hier de video


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Samenwerken

Mark Zwinkels van World Horti Center legt in een video op Twitter uit waarom samenwerking in de Nederlandse...