Royal FloraHolland: opslag Deense karren voorlopig gratis

24-05-2018    16:59   |    Goedemorgen

Officieel eindigt de piekperiode voor Royal FloraHolland in de nacht van 27 mei op 28 mei en moet er dus voor opslagkosten betaald gaan worden. Dat stelt de veiling nu uit.

Eerder schreven we over het enorme tekort van de CC-containers bij Royal FloraHolland en de consequenties daarvan voor telers en handelaren. Soms moest er twee uur gewacht worden op de karren voordat het transport door kon gaan, soms moesten er complete handel geannuleerd worden. Een hoofdpijndossier voor iedereen.

Ook Royal FloraHolland zit met de situatie in de maag, hoewel zij er een hoop aan gedaan hebben om de situatie zo dragelijk mogelijk te maken voor iedereen. In een persbericht, inclusief video met de procescoördinator logistiek, op hun site laten ze daarom weten voorlopig geen opslagkosten in rekening te brengen voor CC-containers en CC-platen.

Opslagkosten worden niet doorberekend tot de voorraad weer op het gewenste peil is. Per 28 mei gaan daarom een aantal tariefswijzigingen in. De afnemer betaalt het reguliere huurtarief voor CC-containers en -platen. De opslag van deze Deens karren en platen blijft tot nader bericht gratis. Royal FloraHolland bepaalt per week of daarin verandering komt en informeert tijdig over wijzigingen. De piektoeslag voor slotplaten vervalt ook.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Orchidee met Noorderlicht

Logico heeft een bijzondere nieuwe Phalaenopsis in het assortiment. De bloem is met fluoriserend groen en paars geverfd en draagt daarom de...