Dümmen Orange trapt af met mini-poinsettia's

22-12-2020    10:00   |    Goedemorgen

Gaat het om mini's, dan zijn betrouwbare rassen die hiervoor geschikt zijn een absolute must. Dit geldt voor zowel de productie als de handel van mini's en voor hun prestaties bij de consument. Dümmen Orange begint het nieuwe seizoen weer met een perfect op maat gesneden assortiment mini-poinsettia's. Dit keer met de topfavorieten J’Adore White Pearl en Scandic Early 2.0.

Het uitgebreide aanbod van Dümmen Orange voor de teelt van mini's mag er zijn, zo meent het bedrijf. Uit dat bijzondere assortiment kunnen telers uit 18 verschillende poinsettia's hun favorieten kiezen voor de mini-teelt. Daaronder rassen met gladde of gegolfde bracteeën en een grote verscheidenheid aan kleur. Bijvoorbeeld bracteeën in traditioneel rood, warm-roze, elegant wit of crèmetinten. Ook tweekleurige rassen zijn beschikbaar. "Eén ding staat vast: alle 18 rassen zijn qua grootte van de bracteeën, groeieigenschappen, plantopbouw en houdbaarheid op maat gemaakt voor de teelt van mini-poinsettia's."

Highlights voor de teelt van mini's
Twee highlights staan bovenaan de lijst van aanbevolen rassen. De witte J’Adore White Pearl uit de J’Adore-serie in kleuren van wit tot licht- en donkerroze. Hun compactheid, de perfecte grootte van de bracteeën en de uitstekende houdbaarheid maken J’Adore White Pearl ideaal voor productie met een hoge standdichtheid. Daarnaast heeft het ras natuurlijk dezelfde eigenschappen als de rest van de J’Adore-familie: een uitgesproken ronde groeiwijze, een sterke V-vormige plantopbouw, een reactietijd van 7 weken en dezelfde vroegheid. Het contrast tussen de witte bracteeën en het donkergroene blad maakt de aantrekkelijke J’Adore White Pearl tot een in alle opzichten sterke mini-poinsettia.

Een andere highlight voor de teelt van mini's is de rode Scandic Early 2.0 uit de NanoBract-serie. Het ras overtuigt met veel compacte, kleine bracteeën - een ideale eigenschap voor mini's die als eenpitter (ongetopt) wordt geteeld. Als NanoBract-ras staat het garant voor goede transport-, teelt- en houdbaarheidseigenschappen. Smalle nanobracteeën op uniforme hoogte en een slanke plantopbouw maken ze eveneens voorbestemd voor de teelt met een hoge standdichtheid. Scandic Early 2.0 heeft een reactietijd van 8 weken en behoort tot het middenvroege segment. Het is voor de teelt van mini's een zeer betrouwbaar ras in traditioneel rood.

Hart van de consument veroverd
"Mini-poinsettia's veroveren al jaren de harten van de consumenten - en de trend is stijgend. Ze zijn zo veelzijdig; daar kan bijna geen andere bloeiende potplant tegen op. Als aantrekkelijke soloartiesten verlenen ze aan elke kamer een kerstachtige sfeer. Ze kunnen ook als duo optreden, achter of naast elkaar in een rij, of als een dynamische groepsact. Met mini's kunnen hele individuele kerstdecoraties worden gecreëerd. Als kleurrijke combinaties zijn ze absoluut trendy en geven een nieuwe invulling aan een traditioneel gevoel. En dat niet alleen voor de koper zelf, maar ook als cadeautje of als teken van genegenheid tijdens de kerstperiode. Aan de consument de keuze! De telers hebben het mini-assortiment van Dümmen Orange."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws