SunPatiens draagt bij aan behoud biodiversiteit

22-05-2020    11:09   |    Goedemorgen

Vandaag is de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Biodiversiteit is de verzamelnaam voor de grote verscheidenheid aan micro-organismen, dieren- en plantensoorten. De dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de problematiek rondom biodiversiteit en om zo mensen op hun verantwoordelijkheid aan te spreken om het natuurlijk erfgoed te bewaken.

Op deze dag zet Sakata de SunPatiens in het volle zonnetje. Wist je namelijk dat SunPatiens bijdraagt aan het behoud van biodiversiteit? "Jazeker, deze hybride impatiens geeft al terug aan de natuur sinds 2006! Destijds heeft veredelaar Sakata Seed Corporation een overeenkomst gesloten met Indonesië (IAARD) voor toegang tot inheemse planten, waar SunPatiens uit is voortgekomen. De overeenkomst die destijds was gesloten met Indonesië, was een voorloper op het huidige Nagoya Protocol. Het Nagoya Protocol regelt onder het  Biodiversiteitsverdrag de rechten en plichten rondom toegang tot deze bronnen en het eerlijk delen van wat het gebruik ervan oplevert, zoals geld of kennis. Dat houdt dus in dat voor elke SunPatiens die wordt gekocht, er een bedrag terug gaat naar Indonesië ten behoeve van lokaal onderzoek met betrekking tot het behoud van biodiversiteit. Wanneer jij een SunPatiens plantje koopt, investeer je in het behoud van biodiversiteit en daarnaast geniet je van een prachtige kleurrijke tuin of balkon totdat de vorst weer opkomt."

SunPatiens zijn unieke Impatiens en integendeel tot de standaard vlijtige liesjes, bloeien ze drie seizoenen lang. De planten zijn ook nog eens compleet ongevoelig voor meeldauw en onderhoudsvriendelijk, ze hebben namelijk alleen maar water nodig om in goede bloei te blijven. "Ook dit jaar zullen de SunPatiens weer in de tuinen van ARTIS te bewonderen zijn", zo laat Sakata weten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuw bestuurslid BBH

Per 11 september is Rieneke van der Houwen toegetreden tot het bestuur van Bloemenbureau Holland (BBH). Zij...