ARCO groeit door agri en food

06-04-2017    21:59   |    KAS TuinbouwCommunicatie

ARCO Solutions uit Horst investeert momenteel in een nieuwe bedrijfslocatie aan de Venrayseweg om forse groei in projecten in de agri en food op te vangen. ARCO verwacht daar binnen enkele jaren werk te bieden aan 150 technisch geschoolde HBO’ers en MBO’ers. Nu biedt ze nog werk aan 50 mensen.

ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het optimaliseren van productieprocessen in onder andere de agrarische sector, voedingsindustrie en logistiek. In de complete projecten die ARCO levert speelt automatisering een belangrijke rol. 

Omdat de projecten in de agri en food uitbreiden, zet ARCO de stap in uitbreiding. Ze merkt een groeiende behoefte aan innovatieve en intelligente productieprocessen. Bedrijven als Banken Champignons, Intersnack, Scherpenhuizen, Hessing, Wiesenhof, DHL en Coolblue hebben een grote behoefte aan kostenreductie terwijl ze tegelijkertijd op zoek zijn naar slimme manieren om hun capaciteit, productiviteit, service en kwaliteit te vergroten. Voor deze bedrijven ontwikkelt en fabriceert ARCO installaties als transportbanden, weegsystemen, verpakkingssystemen en systemen om dozen, pallets en kratten automatisch te verplaatsen, maar ze ontwikkelt en levert ook de bijbehorende automatisering. Slimme software die data uit alle machines en installaties binnen één productieproces verzamelt, analyseert en gebruikt om alle technische onderdelen intelligent met elkaar te laten samenwerken. Aan deze combinatie van innovatieve machines, installaties en automatisering is een grote behoefte.

Moederbedrijf en zusterbedrijf groeien ook
ARCO ontstond in 2016 uit ACB Transportbanden en Onderdelen. ACB Transportbanden zelf werd in 1994 opgericht. Afgelopen zomer investeerde ARCO nog in de uitbreiding van haar huidige locatie aan de Stationsstraat in Horst. In haar nieuwe bedrijfslocatie aan de Venrayseweg 141 in Horst beschikt ARCO straks over 5000 m2 productieruimte en 1000 m2 kantoorruimte waarmee ze haar voorspelde groei kan opvangen. Tegelijk met de groei van ARCO, groeien ook ACB Transportbanden en Onderdelen en het zusterbedrijf NEPAS. Met name voor ACB Transportbanden en Onderdelen ontstaan op de huidige locatie mogelijkheden om te groeien. De groei van ARCO in Horst is goed nieuws voor de werkgelegenheid voor goed opgeleide technici en overige werknemers in de regio.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Hij staat!

Drenthe Growers kende moeilijke tijdens nadat een deel van het bedrijf bezweek onder de sneeuwval eerder dit...