Teler in New York werkt gewoon door

18-05-2020    10:16   |    Goedemorgen

Hoewel de 'Countryside'-tentoonstelling in het Guggenheim even naar de achtergrond verdween door de pandemie, groeien de cherrytomaatjes in de kas voor het museum gewoon door en kunnen New Yorkers er nog steeds van eten, zo meldt de New York Times.

De zalen van het Guggenheim-museum in New York zijn deze dagen leeg. Maar de man die zorg draagt voor de tomaten die daar momenteel worden geteeld, is er wel elke dag te vinden. David Litvin verzorgt de planten in een tijdelijk gesloten tentoonstelling, "Countryside, The Future". Hij verhuisde in februari vanuit Tel Aviv naar New York, samen met zijn vrouw Stefanie en hun Nederlandse herder, Ester, met het plan om zes maanden tomaten te blijven oogsten en de stad te zien. Maar dat liep anders.

Het museum is sinds 13 maart gesloten en ook de stad zit op slot. Maar Litvin is wel elke dag bij zijn tomaten te vinden. "Als je tomaten kweekt op Fifth Avenue, wil je de perfecte tomaten hebben, er is geen ruimte om het te verknoeien", zegt hij in de New York Times. "Als ik lelijke planten heb, hoor ik het van de buren."

Lees hier het volledige artikel


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Regels ACM eerlijke claims

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vuistregels opgesteld voor duurzaamheidsclaims die bedrijven...