Tijdens ontbijt praten over duurzame gewasbescherming sierteelt

22-10-2018    08:28   |    Goedemorgen

Het moet steeds duurzamer in de sierteelt en daarom worden telers, handelaren, exporteurs en de retail uitgenodigd op een ontbijt bij Gerbera United. Op uitnodiging van LTO Glaskracht wordt hier tijdens een kop koffie en een broodje gepraat over duurzame gewasbescherming in de sierteelt.

Tijdens de ontbijtsessie 'Ketendialoog duurzame gewasbescherming in de sierteelt' wil LTO Glaskracht de best practices in de sierteeltsector en de feitelijke kennis rond gewasbescherming bespreken met de diverse schakels in de keten.

Telers, handelaren, exporteurs en de retail in de sierteeltsector worden uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over hoe de sierteeltsector verder kan worden verduurzaamd. Om een gezamenlijke duurzame koers te kunnen uitzetten, is het van belang elkaar beter te leren kennen. Want welke stappen neemt een teler  tijdens de teelt? En hoe passen die in het eisenpakket van de handel en retail?

LTO licht de visie van de glastuinbouw en de geïntegreerde gewasbescherming toe en laat dit ook in de praktijk zien. Ketenpartijen kunnen vervolgens in een korte pitch aangeven wat hun wensen zijn ten aanzien van duurzame sierteeltproducten in het winkelschap. LTO Glaskracht hoopt tot werkbare afspraken te komen.

De bijeenkomst vindt plaats op 30 oktober vanaf 07.30 uur bij Gerbera United in Moerkapelle, waar een heerlijk ontbijt voor u klaar staat. U kunt zich hier opgeven voor deze bijeenkomst.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws