Trias Westland wil door

Trias Westland wil door

Trias Westland is zo'n half jaar in bedrijf. "De aardwarmtebron draait prima. Er zijn vrijwel geen storingen en de installatie heeft heel goed gedraaid", zegt Nico Tielens, exploitatiemanager bij Trias Westland. "Er is een restrictie vanwege de afspraken uit het winningsplan en dat is 355 kuub per uur aan productie injectie. De installatie kan 430 kuub per uur aan. Binnenkort gaan we aan de slag om op een zo kort mogelijke termijn te kunnen opschalen."

"Er zit best veel werk in het afstemmen met iedereen en het goed distribueren van deze duurzame warmte passend binnen de systemen van de 26 deelnemende glastuinbouwbedrijven. Er is goed contact met de deelnemers. Doel is de verschillende bronnen zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten zodat we een zo gunstig mogelijke constante retourtemperatuur kunnen bewerkstelligen."

"Een lage retour temperatuur is belangrijk voor het zo optimaal mogelijk benutten van de bron. De focus is nu gericht op de inzet van het handelsplatform en optimalisaties aan de afleverkant. Daarnaast zijn de eerste civiele voorbereidingswerkzaamheden voor het tweede doublet gestart, dit zijn onder andere heiwerkzaamheden en het maken van funderingen", aldus Tielens.

Bron: Trias Westland/AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie