Tuinbouw trekt weg uit Murcia door droogte

13-03-2018    09:50   |    Goedemorgen

Vorig jaar was er de droogte, dit jaar voorspelt men wederom een tekort aan water. Murcia ziet door de droogte de tuinders verdwijnen.

Meer dan 6.000 hectare aan volle grond tuinbouw is Murcia kwijtgeraakt door de droogte. Ook Alicante kampt, in mindere mate, met deze problematiek. Een aantal bedrijven is vertrokken naar andere gebieden in Spanje. Met name Extremadura, Sevilla, Abacete en de Delta del Ebro. Proexport, de belangenbehartiger van telers in Murcia, betreurt dat door de droogte telers nu gedwongen zijn hun productie te verplaatsen.

De producten die met name getroffen zijn door de droogte, zijn sla, broccoli en bloemkool. Bedrijven die verplaatsen zijn met name bedrijven die hun productieniveau moeten behouden vanwege contracten met de retail. Zelfs als de uiteindelijke omzet teniet wordt gedaan door de extra transportkosten.

Proexport laten weten dat deze migratie sowieso geen duurzame oplossing is, omdat door klimaatrisico's andere gebieden in Spanje ook bedreigd worden door droogte.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws