Uitstekende februarimaand bij Rhein-Maas

18-04-2019    08:33   |    Goedemorgen

Veiling Rhein-Maas kan terugkijken op een tevredenstellend eerste kwartaal 2019, op het niveau van vorig jaar en noteerde de sterkste februarimaand aan de veilingklok sinds de oprichting van het bedrijf in 2010. Het eerste kwartaal was bijzonder goed voor de potplanten met een omzetstijging van 12 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop ontwikkelt zich nog steeds positief – het assortiment werd verder uitgebreid en meer klanten maakten er gebruik van. Het gecumuleerde aandeel van de KOA-omzet (Kopen-Op-Afstand) op de totale omzet lag over de eerste drie maanden van 2019 op bijna 29 %, wat neerkomt op een geringe stijging ten opzichte van het voorgaande jaar.

Internationale Vrouwendag steeds belangrijker
Zowel Valentijnsdag alsook Internationale Vrouwendag waren belangrijke dagen in het eerste kwartaal. Vooral de Internationale Vrouwendag wordt steeds belangrijker voor Veiling Rhein-Maas en vooral bij rozen, chrysanten en boeketten was een sterke navraag. Daarnaast waren voorjaarsbloeiers en bolgewassen in het eerste kwartaal van 2019 zeer populair bij de klanten van de marktplaats. Bijzonder heuglijk was het feit dat nieuwe aanvoerders voor het hogere snijbloemen-segment werden gewonnen.

Huidige situatie
Vanaf week 10 beginnen de prijzen voor snijbloemen te dalen. Verwacht wordt dat deze marktfase iets langer zal duren dan normaal als gevolg van de late paasvakantie dit jaar. Bovendien kwamen bloembollenbloemen uit Italië en Turkije later dit jaar in productie en zijn daarom in maart in grotere volumes aangekomen, wat de prijzen voor bolbloemen onder druk heeft gezet. Het warme weer in Kenia en Ethiopië heeft de productiesnelheden verhoogd, die verder zijn toegenomen door de effecten van Valentijnsdag. Tegelijkertijd is ook de verkoop van tuinplanten van start gegaan en dat beïnvloedt de prestaties van de hele snijbloemenmarkt. Over het algemeen neemt de bloembollenproductie met Pasen af, waardoor er opnieuw belangstelling komt voor korte rozen en andere producten. Veiling Rhein Maas verwacht dat de markt vanaf het einde van week 15 zal verbeteren.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws