Vaccineren internationale werknemers op locatie

27-07-2021    10:07   |    Glastuinbouw Nederland

Internationale werknemers vallen vaak tussen wal en schip als het gaat om vaccinaties. De ervaring leert dat de vaccinatie-oproepen op de deurmat niet het gewenste resultaat opleveren door een taalbarriere. GGD Zeeland heeft in samenwerking met ondernemer Seasun in Kapelle een nieuwe succesvolle aanpak, zo meldt Glastuinbouw Nederland.

Door het direct benaderen van bedrijven en uitzendbureaus komen ze makkelijker in contact met de internationale werknemers en kunnen ze de benodigde informatie delen in ieders moedertaal. In samenwerking met ondernemer Seasun zijn bijvoorbeeld afgelopen week al ruim 100 internationale werknemers gevaccineerd door verplegers van de GGD. Dit in de tijdelijke pop-up priklocatie in een loods van Seasun.

Direct na opening hebben zich al 100 van de 450 internationale werknemers van Seasun gemeld voor een vaccinatie. "We hebben mensen gevraagd of er behoefte aan is en kregen veel reactie", zegt directielid Jozua Lagendijk. "Veel mensen zijn best zenuwachtig. En dat is logisch: je bent in een land waar je de taal misschien niet begrijpt en dingen anders geregeld zijn dan je in je thuisland gewend bent." Seasun helpt hen waar het maar kan. Soms in het Engels, soms in het Bulgaars, Roemeens, Turks, Portugees, Pools of Spaans.

Om de vaccinatiegraad zo hoog mogelijk te krijgen onder internationale werknemers vaccineert de GGD op locatie. Dit willen ze voor meerdere bedrijven gaan inrichten in de regio. Neem als ondernemer hiervoor contact op met de lokale GGD.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nog één nachtje slapen...

De afgelopen dagen is hard gewerkt aan de opbouw van GreenTech Live & Online 2021. Via social media werden de...

Instagram: KAMERplanten

Van Geest Potplanten wenst de leden van de Tweede Kamer veel plezier met hun 'Tweede Kamerplanten'. De...