Van groenteboer tot wereldreiziger

23-10-2019    10:07   |    Goedemorgen

De Venlose ondernemer Martin Frankort bouwde samen met compagnon Theo Koning in ruim 25 jaar tijd groente- en fruitbedrijf Frankort & Koning uit tot een internationaal bekend handelshuis. Inmiddels zo’n acht jaar geleden verkochten ze een deel van hun aandelen aan de Ierse multinational Total Produce en kreeg Frankort meer tijd voor zijn grote passie, te weten reizen.

Onlangs is zijn eerste boek ‘Reisverslagen en beschouwingen met een knipoog’ verschenen, met als ondertitel ‘Op pad met Martin Frankort’. Bijzonderheid: de opbrengst van de verkoop van het boek gaat naar de Stichting KidzBase, een door Frankort opgericht goed doel dat zich inzet voor kinderen in Noord- en Midden-Limburg die niet veilig thuis kunnen opgroeien.

De meeste mensen gaan het rustiger aan doen als ze 65 zijn, maar daar lijkt bij Martin Frankort geen sprake van te zijn. Op de achtergrond is hij als adviseur nog actief bij Frankort & Koning, samen met dochter Charlotte houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van diverse vastgoedprojecten in binnen- en buitenland, verder participeert hij in meerdere bedrijven en last but not least is hij zeer actief voor de Stichting KidzBase. Toch weet hij voldoende tijd te maken om regelmatig op reis te gaan.

Voor Frankort is avontuur echt de essentie van reizen, en daar is eigenlijk zelfs de bestemming ondergeschikt aan. Afrikaanse landen zoals onder meer Oeganda, Kenya, Namibië en Marokko hebben zijn voorkeur, maar Chili heeft het meeste indruk op hem gemaakt. Daar is hij in 1995 gaan kijken naar verschillende projecten van een Nederlandse congregatie, waarvan de broeders in de armste wijken van de hoofdstad Santiago en naaste omgeving kinderen een beter leven proberen te geven. Feitelijk is daar tijdens dat eerste bezoek aan Chili toen de basis gelegd voor KidzBase, dat Frankort vele jaren later heeft opgericht en inmiddels is uitgegroeid tot een zelfstandige stichting die ook zonder de inbreng en steun van Martin Frankort op eigen benen kan staan.

Het boek van Martin Frankort ligt vanaf begin november in de winkel en de netto opbrengst  van de verkoop gaat volledig naar de Stichting KidzBase. Voor meer informatie over de stichting: www.kidzbase.com


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Goedemorgen oliebol!

Op het kantoor van Holland Hortimedia zijn we al volop bezig met het testen van oliebollen. Dit heeft alles te...