Alternatief Spaanse aardbei

16-01-2017    09:58   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Voor het derde jaar op rij brengt Special Fruit de premium variëteit Calinda op de Europese markt. Ondertussen is de aardbei geëvolueerd tot het beste alternatief van een lekkere Spaanse voorjaarsaardbei.

De aardbei biedt een uitstekende shelflife, een donkerrode kleur en een zoete en sappige smaak. Het geloof in deze variëteit is zo sterk dat Special Fruit afgelopen jaar investeerde in meer teeltgebieden in nieuwe regio’s, fulltime teeltbegeleiding en een nieuwe innovatieve 400 gram verpakking. Ook werd gedacht aan het duurzame aspect van de aardbei. "Onze ambitie is om in de nabije toekomst een aardbei te telen met een ‘zero residu’ certificering, dit onder begeleiding van de specialisten van Zerya. Daarnaast zijn er ook volumes beschikbaar van de bio-versie van Calinda."

"Calinda is een meesterwerk van Fresh Forward Breeding, één van Europa’s meest gewaardeerde ontwikkelaars. Ze kwamen eerder al met de variëteiten Sonata, Rumba en Jive. Je kan van deze aardbei genieten vanaf midden januari tot eind mei", aldus Special Fruit.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws