'Uitgave geeft goed en divers beeld van tuinbouw'

18-12-2017    09:19   |    Ellis Langen

“Het is voor de studenten heel fijn en goed om te zien dat ze aan de slag kunnen als ze hier van school komen”, zegt Roel van Heijningen, docent bij de Lentiz Onderwijsgroep. Hij overhandigde de uitgave van KAS met daarin meer dan 40 werkgevers in de tuinbouw en bijna evenzoveel vacatures aan Daymean Spijker. Spijker prijkt als jongere op de cover van het magazine van KAS.

Roel geeft onder andere les aan MBO’ers van de opleiding Horti Technics & Management, waarvan de afgestudeerden onder andere bedrijfsleider kunnen worden op een glastuinbouwbedrijf. De lessen worden daartoe gegeven in de onderwijsinstelling in het World Horti Center. Het doet Van Heijningen goed dat er zo veel werkgevers in het magazine staan. “Dat betekent dat bedrijven in de glastuinbouwsector op zoek zijn naar jongeren met een opleiding die van pas komt in hun sector. Er staan zelfs bedrijven in die jonge mensen zoeken voor functies in het buitenland. Dat trekt jongeren zeker aan.”

Door de inhoud van het magazine krijgen de studenten van de Lentiz Onderwijsgroep een goed en divers beeld van de sector. Sommigen hebben zich nog niet zo’n duidelijk beeld over de sector gevormd namelijk. “Ze kunnen de informatie die in het magazine staan ook mooi gebruiken voor de voorbereidingen en oriëntaties op hun stages.” Het magazine heeft voor de docent dus zeker toegevoegde waarde. “Dit is waar het in het World Horti Center om draait; samenwerking met het bedrijfsleven. Wij zien jullie als KAS TuinbouwCommunicatie als onderdeel van die sector. Zo leggen we telkens weer meer koppelingen. De uitwisseling met het bedrijfsleven door hier in het World Horti Center te zitten, is al goed maar zal zich blijven verdiepen en verbreden.”

Dit schooljaar hoopt Van Heijningen 25 studenten ‘af te leveren’ die de MBO-opleiding Horti Technics & Management hebben gedaan. “Ons streven is dat over twee jaar het aantal studenten dat jaarlijks afstudeert op deze studie is verdubbeld naar 50.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

'De spelregels veranderen'

ACTUEEL HORTI THEMA - De mindset moet veranderen als het gaat om het gebruik van grondstoffen en circulair...