Voorzorgsmaatregelen! Grote zomerstorm op komst

09-08-2018    10:33   |    Goedemorgen

Windstoten van 160 km/u, laten sommige modellen zien voor de storm die vandaag en vanavond over ons land zal trekken. Windkracht 12 begint bij 117 km/u, dus dat betekent dat het flink tekeer kan gaan. Welke voorzorgsmaatregelen kunnen getroffen worden om de schade zoveel mogelijk te beperken?

De modellen zeggen dat het flink tekeer zal gaan vanavond. Het KNMI heeft Code Geel afgegeven, zeker gezien het feit dat de natuur de afgelopen weken al flink wat hitte te verduren heeft gekregen. Een fikse zomerstorm zal er dan flink inhakken.

Wij vroegen Interpolis welke voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden om zoveel mogelijk schade aan de kas te voorkomen. Zij gaven ons deze tips:

Storm op komst? Let op de volgende punten:

  • Sluit tijdens een zware storm (vanaf windkracht 8) de luchtramen volledig.
  • Sluit deuren van uw gebouwen goed.
  • Ruim fust en losse onderdelen rondom uw bedrijf op.
  • Laat tijdens een storm het schermdoek op pakket lopen als het gewas het toelaat. Zo beperkt u schade aan het schermdoek bij vallend glas. Ook kunt u het schermdoek na glasschade nog gebruiken om klimaatschade aan het gewas te beperken.

Tijdens de storm: Let op veiligheid van personen
Waarschuw uw medewerkers voor het gevaar in de kas tijdens storm en verlaat de kas tijdig. Voorkom ongevallen door bijvoorbeeld vallend glas.

Tijdens storm: Beperk de schade aan uw kas
Als door de storm ruiten stuk zijn kan door grote overdruk de schade extra toenemen. Beperk dan de overdruk door de ramen aan de niet aangeblazen zijde van de kas een kiertje (5 cm) te openen. 

Veel sterkte weer allemaal, mocht de storm echt in alle hevigheid losbarsten!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Orchidee met Noorderlicht

Logico heeft een bijzondere nieuwe Phalaenopsis in het assortiment. De bloem is met fluoriserend groen en paars geverfd en draagt daarom de...