Westlandse kwekers willen medicinale cannabis telen

18-04-2019    11:41   |    Goedemorgen

Glastuinbouw Nederland ondersteunt de oproep van een aantal kwekers en toeleveranciers uit Westland. Zij willen graag dat medicinale wietteelt legaal wordt in Nederland. Ze hebben premier Rutte gevraagd om de regels aan te passen.

Volgens de tuinbouwondernemers kan het kweken van medicinale wiet miljarden opleveren. Dat meldt de NOS. De opbrengst kan oplopen tot bijna 40 miljard euro per jaar. 'We hebben nu overproductie', zegt Wouter Kuiper van kassenbouwbedrijf KUBO uit Monster. 'En we kampen met concurrentie van groente en fruit uit andere Europese landen en Afrika. Het is hoog tijd dat we weer een product hebben waar de Nederlandse kweker wat aan kan verdienen.' Samen met andere toeleveranciers en kwekers brengt hij zijn kennis van de glastuinbouw nu naar het buitenland, waar cannabisteelt wel is gelegaliseerd. Bijvoorbeeld naar Canada. 
Nu is legale cannabisproductie in Nederland beperkt tot Bedrocan, dat werkt in opdracht van de overheidsinstantie Bureau Medicinale Cannabis.

Steunt
Glastuinbouw Nederland steunt de oproep van de Westlandse tuinbouwondernemers. 'Glastuinbouw Nederland is van mening dat deze teelt gelegaliseerd moet worden, zodat de cannabis op een verantwoorde en duurzame manier in een circulaire kas kan worden geteeld. Duidelijke wetgeving is hierin wel een voorwaarde', aldus de branchevereniging.
'Door het sterke innovatie vermogen is de Nederlandse glastuinbouw in staat de wereld te voeden met gezonde en smaakvolle groenten en te voorzien van kwalitatief hoogwaardige bloemen en planten, die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Medicinale cannabis kan voor patiënten een belangrijk bijdrage leveren aan hun welzijn of herstel. Dit is voor Glastuinbouw Nederland dan ook een belangrijke reden om de lobby en kennisontwikkeling en -uitwisseling, mits legaal, te ondersteunen.'


Reacties (1)

Jacq van Leersum at 19.04.2019

Jammer dat er mensen zijn die alleen om de euro’s hun principes laten varen

Reageer op dit bericht

Meer nieuws