Westlandse rozen voor gemeentehuis Oss

31-07-2020    08:23   |    Goedemorgen

Op de trappen voor het gemeentehuis in Oss zijn donderdagmorgen vierduizend witte rozen neergelegd. Het anonieme statement is een eerbetoon aan Arie den Dekker, die zichzelf op deze plek maandagmorgen van het leven beroofde, zo meldt het AD.

De witte roze liggen in een paar lange stroken, verspreid over de treden van de lange trap. Ernaast staat een groot bord met de tekst ‘Voor dappere Den Dekker en zijn offers aan de strijd tegen criminaliteit'. In kleinere letters wordt nog eens onderstreept dat de bloemen in elk geval niet voor de burgemeester bedoeld zijn.

De afzender van de bloemen wil anoniem blijven. "Criminelen lachen als ze de berichten lezen over hoe de overheid de handen aftrok van Arie. Hij is niet beschermd maar in de steek gelaten", zegt hij in gesprek met Omroep Brabant.

De bloemen zijn donderdagochtend tegen tien uur neergelegd door een bedrijf uit het Westland, op anderhalf uur rijden van Oss. Zelfs de bezorgers hebben geen idee wie de opdracht precies heeft gegeven.

Een woordvoerder van de gemeente Oss geeft aan de bloemenzee voorlopig te laten liggen. Ook het handjevol bloemen en spulletjes dat even verderop voor Den Dekker is neergelegd, kan daar voorlopig blijven.

Den Dekker lag al ruim anderhalf jaar overhoop met de gemeente toen hij zichzelf afgelopen maandag in brand stak vlak voor de ingang van het stadhuis. Hij vond dat Oss te weinig deed om een nieuw huis voor hem te vinden, nadat hij als getuige van een misdaad ernstig werd bedreigd en zonder eigen woning kwam te zitten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws