Wie wint FleuroStar 2020?

02-06-2020    10:40   |    Goedemorgen

Welke noviteit wordt de opvolger van de succesvolle Begonia elatior MacaRouge van Beekenkamp? Met trots presenteert Fleuroselect de vijf genomineerden voor FleuroStar 2020.

Elk van deze introducties wil graag de nieuwe 'winnaar met de wow-factor' worden, ofwel de variëteit met de grootste visuele impact op het verkooppunt.

   
Dahlia x hybrida: Sincerity
Syngenta Flowers

Ben je op zoek naar groot en verbluffend, kijk dan eens naar Sincerity van Syngenta Flowers. De volledig dubbele bloemen van deze nieuwe dahlia kunnen een diameter bereiken van wel 20 cm! Sincerity heeft een grote hoeveelheid vroegbloeiende bloemen in bijzondere tinten: tweekleurig roze en wit met een speels beetje geel in het centrum. Sincerity is compact en goed vertakt en biedt daarmee een fraai gevormde achtergrond voor de prachtige bloemen. Met het hoogtepunt van de bloei in het midden/einde van de zomer en de vroege herfst is deze dahlia een prima keuze voor openbare ruimtes en grote bakken of potten, of om de eerste gaten in de vaste border op te vullen.
    
Digitalis x hybrida: Panther
Takii

Wie wil er graag een weelderige tuin aanleggen? Met de digitalis x hybrida Panther kan dat! De wilde Panther heeft een struikvormige groei, met veel  uitlopers en nog veel meer bloemen. De elegante roze stelen springen direct in het oog, en aan het mooie vlekkenpatroon in de bloem zie je waar de naam vandaan komt. De noviteit bloeit continu van de vroege lente tot de late herfst en lokt bestuivende insecten naar de tuin. Deze digitalis is de allereerste steriele F1-hybride die uit zaad wordt opgekweekt, en de plant zal zich dan ook niet uitzaaien.
   
Petunia x hybrida: Mystical Midnight Gold
Florensis

Durf je anders te zijn? Maak een echt statement met de petunia Mystical® Midnight Gold. Deze noviteit heeft donkerpaarse, bijna zwarte dubbele bloemen met contrasterende citroengele randen. Door de vele bloemblaadjes lijkt elke bloem wel een kleine roos. Midnight Gold is een robuuste plant met een uitstekende vertakking. Zet de plant in een hangmand of container en de bloemenovervloed komt als een prachtige waterval over de randen. In het bloembed zorgt Mystical® Midnight Gold voor een bloementapijt met unieke kleuren.

Petunia x hybrida: Shock Wave Purple Tie Dye
PanAmerican Seed
Hangmanden met petunia’s worden naar een hoger niveau getild door Shock Wave® Purple Tie Dye! Elke plant zit boordevol kleine, in het oog springende bloemen, die onder invloed van verschillen in temperatuur en licht telkens weer voor nieuwe, spectaculaire patronen in paarse, blauwe en witte tinten zorgen. Shock Wave® Purple Tie Dye floreert net zo goed in kleine tuinen, manden en potten als in gemengde beplantingen. Deze trendy petunia kan tegen de regen en ziet er direct na een bui weer helemaal fris uit.

Solenostemon: Main Street Hollywood Boulevard
Dümmen Orange
Maak plaats voor deze gekke bladeren! Solenostemon Main Street Hollywood Boulevard brengt de jungle naar je terras of balkon. Het donkerrode blad met een rood patroon in het centrum en een helgroene buitenrand springt enorm in het oog. Deze coleus is in zijn eentje al een formidabele aanwezigheid, maar is ook de perfecte aanvulling op een beplanting met bloeiende collega’s in bakken en potten. Main Street Hollywood Boulevard is zeer makkelijk te verzorgen, heel het jaar door verkrijgbaar en geschikt voor zowel binnen als buiten.


Gezien de voortdurende situatie met betrekking tot COVID-19, is FlowerTrials geannuleerd. Bijgevolg kan de FleuroStar Contest niet plaatsvinden in het klassieke format. Omdat er geen mogelijkheid is om plant displays op te bouwen op verscheidene locaties, wordt de competitie dit jaar digitaal georganiseerd. Alle kandidaten- en winnaarspromotie vindt plaats via de vakmedia en social media. Een online wedstrijd waarborgt de continuïteit van dit top event in de sierteelt met een concept dat is aangepast aan de huidige realiteit.

Vakjury uit alle lagen van de sector
Meer dan 30 professionals uit veredeling, productie en handel, evenals vakjournalisten en marketingexperten kiezen de Winnaar met de Wow factor. Voor de jurering wordt er dit jaar een plant line-up voorzien op dinsdag 9 en woensdag 10 juni bij Takii. Juryleden worden uitgenodigd om te stemmen op afspraak. Dit kan zowel persoonlijk als via Zoom. De winnaar wordt de variëteit met de hoogste gemiddelde score op handelspotentieel en aantrekkelijkheid op het verkooppunt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuw bestuurslid BBH

Per 11 september is Rieneke van der Houwen toegetreden tot het bestuur van Bloemenbureau Holland (BBH). Zij...