Zuivering Hortibatch in de praktijk bekijken

Zuivering Hortibatch in de praktijk bekijken

Onlangs werd al bekend dat de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) de Hortibatch op de lijst van goedgekeurde zuiveringsinstallaties voor de glastuinbouw heeft geplaatst. Maar hoe werkt dit systeem nu precies?

De Hortibatch is een compact systeem voor spuiwaterzuivering én desinfectie in één op een Europallet van 120 X 80 cm. Het systeem is onderhoudsvriendelijk omdat geen voorfiltratie nodig is en heeft een in-situ reiniging zonder chemicaliën De zuivering is volledig geautomatiseerd, met digitaal logboek, alarmering en dashboard dat u via uw lokaal netwerk op uw computer of smartphone kunt inzien.

De Hortibatch werkt op het principe van oxidatie met UV-C straling, waterstofperoxide en ultrasoon geluid. Met de UV-C straling en de waterstofperoxide worden de gewasbeschermingsmiddelen geoxideerd. Het ultrasoon geluid versterkt dit proces en zorgt er tegelijkertijd voor dat de kwartsbeschermbuizen dankzij de geluidstrillingen schoon blijven. Optische sensoren bewaken het proces. Dankzij gepatenteerde ultrasound technologie met frequentiesweep en het batchproces is de Hortibatch energiezuinig en blijft de footprint van de hele installatie beperkt tot een Europallet.

De Hortibatch is, met APM Aardbeien uit Berlikum als eindgebruiker, door het bedrijf Water Waves ontwikkeld. Geďnteresseerden zijn welkom om de Hortibatch bij APM Aardbeien te komen bekijken, zo laten beide bedrijven weten.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie