Van Nifterik overgenomen

04-12-2020    10:15   |    Goedemorgen

De Van Wesemael Groep versterkt zijn positie in de tuinbouwsector met de overname van Van Nifterik uit Ede, een vooraanstaande leverancier op het gebied van plantondersteuning.

Van Nifterik is vooral bekend als producent en leverancier van een groot assortiment steunmaterialen voor planten. Kwekers in binnen- en buitenland verwerken deze producten die vaak van bamboe zijn. In tal van woningen, op terrassen en in tuinen staan planten met daarin een product van Van Nifterik. Daarnaast worden miljoenen jonge groenteplanten voorzien van een bamboestokje en clipje
 
Modern en innovatief bedrijf
De Van Wesemael Groep ziet de overname van Van Nifterik als een kans om haar positie in de tuinbouwsector verder uit te bouwen. “Van Nifterik is een modern en innovatief bedrijf waar kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met een eigen productielocatie en handelskantoor in China heeft het bovendien goede controle over de supply chain. Door de kennis én krachten bij de Wesemael Groep te betrekken, wordt binnen deze bedrijvengroep wel het volume vanuit China geimporteerde goederen veel groter en ook het assortiment aan ondersteuningsmaterialen wordt veel dieper.”
 
Toekomstgerichte keuze
Ook Alex van Nifterik, eigenaar, is heel tevreden met de krachtenbundeling. “We hebben bewust gekozen voor een grote toeleverancier in de land- en tuinbouw die in tal van deelsectoren aanwezig is. Dit is een toekomstgerichte stap die onze continuïteit borgt en Van Nifterik de kans geeft om verder te groeien. Het feit dat Van Wesemael Groep ook een oud familiebedrijf is met een soortgelijke cultuur en klantbenadering is daarbij in mijn ogen van grote meerwaarde.” In 2015 nam Van Wesemael al twee onderdelen van Van Nifterik over.
 
Zelfstandig binnen de groep
Van Nifterik blijft onder eigen naam en als geheel zelfstandig opererend bedrijf actief binnen de Van Wesemael Groep. Alex van Nifterik blijft bovendien betrokken bij het bedrijf. Hij gaat zich richten op productontwikkeling en de verdere ontwikkeling van de bedrijven in China. De dagelijkse leiding van Van Nifterik Holland komt in handen van Dikkie van Nifterik, die tussen 2009 en 2015 al werkte bij het bedrijf uit Ede en momenteel leiding geeft aan FS Europe, één van de andere dochterbedrijven binnen de Van Wesemael Groep.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Snelle topper

Hazeu Orchids heeft een nieuwe oppotmachine en daar is het bedrijf heel blij mee, zo lezen wij op Instagram....